Haberler Banner

Haberler

Tarih: 15 Temmuz 2020

15 Temmuz 2020 Senato Kararı

15 Temmuz Özel Gündemiyle toplanan Senatomuzdan, kamuoyuna duyuru.

Senatomuz, Hadımköy Yerleşkemizde, 15 Temmuz Özel Gündemiyle toplantı gerçekleştirmiştir.

Toplantıda oybirliğiyle alınan ve kamuoyuna duyurulan kararda;

''15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin; milletimizin demokrasiye sahip çıkan yılmaz irade ve kararlılığı ile başarısızlığa uğratılmasının dördüncü yıl dönümünde, bu uğurda canını veren şehitlerimizin aziz ve temiz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı bir kere daha ifade ediyoruz.

Milli iradenin yegâne tecelli yolu ve usulü demokrasi olup, demokrasi karşıtı her türlü girişim; milletin iradesine karşı sinsice gerçekleştirmeye çalışılan hain hareketlerdir ve mutlaka milletin çelikten iradesi karşısında yok olmaya mahkûmdurlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” sözünün işaret ettiği üzere aziz Türk Milleti’nin Milli İradeye sahip çıkma güç ve kararlılığı geleceğimizin en büyük teminatıdır.

Beykent Üniversitesi olarak, 15 Temmuz teşebbüsünden edinilen deneyimler ve alınan dersler çerçevesinde, her türlü kisve, görüntü ve gerekçe arkasına sığınmış demokrasi ve milli birlik karşıtı oluşum ve hareketlere karşı bilinçli ve kararlı duruşumuzun süreceğini kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.'' ifadelerine yer verilmiştir.