Haberler Banner

Haberler

Tarih: 26 Mayıs 2021

Tıp Fakültemiz, WDOMS ile ABD'de Kariyer İmkânı Sağlıyor

Üniversitemiz, Dünya Tıp Okulları Rehberi olarak bilinen ''World Directory of Medical Schools'' listesinde yerini alarak, Tıp Fakültemiz mezunlarının Amerika Birleşik Devletlerinde Tıp Doktoru Lisansı (USMLE) Sınavlarına başvuru hakkı yoluyla, ABD ve daha pek çok ülkede ihtisas yapabilme, doktor olarak çalışma imkânına sahip olmasını sağladı.

Detaylı Bilgi: https://search.wdoms.org/home/SchoolDetail/F0006995

World Directory of Medical Schools Nedir?

Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu ve Uluslararası Tıp Eğitimi ve Araştırmalarını Geliştirme Vakfının ortak girişimi olan ve Dünya Sağlık Örgütü ile Kopenhag Üniversitesinin iş birliğinde oluşturulan Dünya Tıp Fakülteleri Rehberi, tüm dünyadan tıp fakültelerinin doğru, güncel ve ayrıntılı bilgilerini barındıran bir veri tabanıdır.

Oluşturulan bu veri tabanı sayesinde, dünyada yüksek standartlarda tıp eğitimini hangi üniversitelerin verdiği ve yüksek nitelikli doktorların hangi fakültelerden yetiştiğini inceleyebilmek mümkün olmaktadır.

Fakültemizin bu platformda yer alması yer alması, mezunlarımıza Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere dünyanın her yerinde uzmanlık eğitimi alabilmelerine ve doktor olarak çalışmalarına olanak tanımaktadır.