Tarih: 08 Temmuz 2021

Ücretsiz Online Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Program Sorumlusu Öğr. Gör. Nisa Nur Duman tarafından düzenlenen “Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama Eğitimi” sertifika programı 1 Mayıs 2021-12 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Toplam 8 hafta ve 32 saat süren eğitim kapsamında katılımcılara hazır giyim işletmelerinde kullanılan CAD/CAM sistemi kavramları ve konfeksiyon sanayinde kullanılan CAD/CAM sistemleri, önemi, yararları, avantajlarının anlatıldı.

Lectra /Modaris V6R1 programının ara yüzleri ve kullanımı öğretilirken uygulamalı olarak baz kalıp hazırlama, kalıplar üzerinde model uygulama, kalıp serilendirmesi yapma becerileri kazandırıldı. Eğitim sonunda yapılan yazılı ve uygulamalı sınav neticesinden başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.