Haberler Banner

Haberler

Tarih: 10 Şubat 2022

Doç. Dr. Cengis Asiltürk’ten İkizleme Kitaplar

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengis Asiltürk’ün Köşegönderi I - Yönetmenin Not Defteri ve Köşegönderi II - Çoklu Keşif Yazıları kitapları yayımlandı.

Yayınevine büyük prestij kazandıran iki kitaptan; Yönetmenin Not Defteri’nde, Asiltürk’ün sinemaya dair sarsılmaz önemdeki bilimsel düşünceleri, özgün çıkartım ve görüşleri, sinema diline dair buluşları yer almaktadır. Çoklu Keşif Yazıları adlı ikinci eserde ise; hayata, sanata, insana, insanın yeryüzü serüvenine dair bir filozofun gözünden görebileceğimiz görüşler, düşünceler, tanıklıklar, yazılar yer almakta...

Kitapların önsözlerinde, değerli şair Prof. Dr. Baki Ayhan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hamdi Ünal tarafından da vurgulandığı gibi; romanlarının ve senaryolarının, uzunlu kısalı filmlerinin yanında deneme, günlük, kısa notlarıyla da tanınan edebiyat, sanat ve düşün adamı Cengis Asiltürk’ün ister sinema, ister edebiyat olsun, yaptığı işlerin ortak paydası kişilikli ve yol gösterici nitelikleri haiz olmasıdır.