Tarih: 28 Nisan 2022

Metropolis Hikayeleri İmza ve Söyleşi Günü

Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Doç. Dr. Cengis Asiltürk’ün Metropolis Hikayeleri kitabının imza ve söyleşi günü, 28 Nisan Perşembe günü 16.00-20.00 saatleri arasında Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek.

Söyleşi ve imza gününe katılmak isteyenler için adres bilgisi: Sıraselviler cad. Esen apt. No: 63, K: 1, D: 1, Taksim – Beyoğlu/İstanbul

METROPOLİS HİKAYELERİ
kitabının basın kiti

Daha çok, Sırlanmış Zamanın Gölgesinde, Ölüyaprak Vuruşu, Muleta, SURET adlı romanları, sinema diline dair son derece özgün bilimsel eserleri, kendisine ait kuramsal çalışmaları ve sinema filmleriyle tanıdığımız Cengis Asiltürk, bu sefer bir hikâye kitabıyla karşımızda...

Hikâye Anlatıcısı olarak bilinen Asiltürk, Alternatif Yayınları arasında çıkan Metropolis Hikâyeleri adlı kitapta yer alan eserlerinin çoğunu, 2011 yılında evinden olabildiğince erken kaçıp, oraya elinden geldiğince geç saatlerde dönebilmek amacıyla sığındığı Hacıosman-Yenikapı hattı metro trenlerinde ve metro istasyonlarında hiç dışarı çıkmadan on altı saat yolculuklar yaparak bir haftada yazdı. Daha sonraki ya da önceki yıllarda yazdığı birkaç hikâyeyi de bu kitaba aldı... Metropolis Hikâyeleri adlı kitaptaki durum hikâyelerinin birçoğu harika yolculuklar, unutulmaz serüvenlerle dolu. Hikâyelerin kimilerinde hikâye yazarı Sait Faik Abasıyanık insanlar arasında ansızın gözümüze çarpıyor, onu hemen tanıyoruz... Okuyucuları şaşırtıcı hikâyeler içinden geçiren ve onları adeta bir dil büyücüsü gibi anlatan Asiltürk'ün bu eserini okuyucular elinden kolay kolay bırakamayacak... Bunlar büyülü gerçekçi tarzda yazılmış gerçekten insanı büyüleyen hikâyeler.

Alternatif Yayınları