Tattoo Master Academy'den Öğrencilere Yurt Dışında İş İmkânı
Haberler Banner

Haberler

Tarih: 29 Ağustos 2022

Tattoo Master Academy'den Öğrencilere Yurt Dışında İş İmkânı

Beykent Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen ve nitelikli dövme sanatçısı yetiştirmeyi amaçlayan ‘Tattoo Master Academy’, öğrencilerine yurt dışında iş imkânı sağlıyor.

 ‘Tattoo Master’ markasının kurucu ortaklarından Batuhan Cengiz, “Yaklaşık 2 aylık kursumuzun sonucunda, eğitimde başarılı olan üç dövme sanatçımıza yurt içi ve yurt dışında istihdam sağlayacağız. Öğrencilerimize yurt dışında yeni açılacak 5 stüdyomuzda, yurt içinde de yeni açılan yerlerde iş imkânı oluşturacağız” dedi.

Beykent Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BUSEM) güvencesiyle hayata geçirilen ‘Tattoo Master Academy’ öğrencilere yurt dışı ve yurt içinde istihdam olanağı sağlıyor. Eğitim sonunda sertifika sınavına girip yeterlilik belgelerini alacak öğrenciler, şimdiden sektöre atılmak için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Dövmenin inceliklerini A’dan Z’ye öğrettiklerini söyleyen akademideki  dövme sanatçılarından Burak Temiztürk, “Öğrencilerimiz şu an sahte deride pratik yapma aşamasında, yaklaşık bir hafta sonra ise insan bedeninde çalışma yapma aşamasına gelecek. Kursiyerlerimiz, doğru teknik ve doğru eğitim ile çok hızlı bir şekilde iş hayatına başlayabilecek kıvama geldi” şeklinde konuştu. 

 "ÖĞRENCİLER YAKLAŞIK BİR HAFTA SONRA İNSAN BEDENİNDE DÖVME YAPABİLECEK" 

 Öğrencilerin doğru bir eğitimle kısa zamanda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Akademideki dövme sanatçılarından Burak Temiztürk, “Öğrencilerimiz, eğitimden sonra dövme yapabilecek bir noktaya gelecek, sertifika sınavına girip yeterlilik belgelerini alacak ve dövme hayatlarına başlayacaklar. Bu işe direkt insan bedeniyle değil, sahte deri üzerinde pratik yaparak başlıyoruz” diye konuştu. 

 Temiztürk, akademide verilen eğitimlerle ilgili şöyle konuştu: 

 “Doğru tekniği kullanabilmek için doğru iğneleri yapmak lazım bu yüzden İğne eğitimi çok önemli. Öğrenciler, deride çok farklı tepkilerin ortaya çıkmasına sebep olduğu için önce makine, malzeme ve set-up eğitimi aldı. Kursiyerlerin stabil şekilde hep aynı işlemleri tekrarlamak zorunda kalma durumlarını da göz önünde bulundurarak bahsi geçen eğitimlerin hepsinin çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta sağlık sektörüne bağlı bir işlem bu yüzden çok titiz olmaları lazım. Hijyenine, iğnelerine, makinalarına, voltaj ayarlarına kadar A’dan Z’ye bütün eğitimleri aldılar. Bir buçuk ay sonra yeterlilik sınavına girip hak kazandıkları halde belgelerini de alacaklar.” 

 “HEDEFİMİZ YAKLAŞIK 100 KİŞİYE DÖVME SEKTÖRÜNÜN NE KADAR İYİ OLDUĞUNU AÇIKLAMAK” 

 ‘Tattoo Master’ markasının kurucu ortaklarından Batuhan Cengiz ise hazırlık aşaması da dahil olmak üzere yaklaşık 4 aylık sürecin çok güzel geçtiğini vurgulayarak, “Özellikle öğrenci arkadaşlarımız için keyifli geçtiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 aylık kursumuzun sonucunda, eğitimde başarılı olan üç dövme sanatçımıza hem yurt içi hem yurt dışında istihdam sağlayacağız. Yurt dışında yeni açılacak olan 5 farklı stüdyomuzda iş imkânı, yurt içinde de yeni açılan yerlerde iş imkânı oluşturacağız. Önümüzdeki aylarda Beykent Üniversitesi içerisinde gerçekleştireceğimiz konferansta birçok ünlü dövme sanatçısı ve dövme markası da bizlerle birlikte olacak. Orada eğitimlerimizi detaylıca anlatacağız. Konferanstaki hedefimiz ise yaklaşık 100 kişiye dövme sektörünün ne kadar iyi olduğunu ve ne kadar ileriye gittiğini açıklamak” ifadelerini kullandı.  

 “BELKİ DE MESLEĞİM OLACAK”  

Karakalem ve resme ilgisi olduğu için eğitim sürecinin daha kolay geçtiğini anlatan Dövme Akademisi öğrencisi Zeynep Ebiş de (35) “Üniversitede şenliklerde Hint kınasıyla dövme yapardım. Oradan içimde kalan bir alan oldu dövme. Üniversiteden sonra iş hayatına atıldım, geçim sıkıntısı derken işte şimdi buradayım. Biraz rahata kavuşunca ‘Ben bu işi neden yapmıyorum?’ diye sormaya başladım kendime. Şu an hobi olarak başlayacağım ama belki de mesleğim olacak, bilmiyorum. Geçen seneden beri akademinin açılmasını bekliyordum şimdi açıldı ben de koşa koşa geldim. İçinizde böyle bir istek varsa, tutmayın kendinizi ve mutlaka gelin” çağrısında bulundu.  

 “AKADEMİ AÇILDI, BİZ DE BAŞVURDUK” 

 Matbaa işinde çalışan Hakan Yolyap (25) ise “Normalde matbaa üzerinde çalışıyorum ama iki-üç yıldan beri dövmeye ilgim var. Akademinin açılmasını bekliyorduk. Açıldı, biz de buraya başvurduk. İnşallah bizlerden biri istihdam edilir. Yurt dışında daha iyi çalışma imkânları var. 2-3 seneden beri geçici dövme üzerinde çalışıyordum ama artık bunu kalıcıya çevirdim. İz bırakıyoruz sonuçta. Çalışmalar çok güzel gitti, daha hızlı verim almak için direkt suni deri üzerinde başladık” dedi.