Tarih: 28 Eylül 2023

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri Konulu Uluslararası Konferans Gerçekleştirildi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve UNESCO-International Platform for Reducing Earthquake Disaster (IPRED) kuruluşunun birlikte düzenlediği konferans 27 Eylül 2023 tarihinde İTÜ Maslak Yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve UNESCO-International Platform for Reducing Earthquake Disaster (IPRED) kuruluşunun iş birliği ile tamamlanan “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” başlıklı; Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Müh.(EN) Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hasan ÖZKAYNAK’ın düzenleme kurulunda yer aldığı uluslararası konferans seçkin konuşmacıların ve bilim insanlarının katılımıyla 27 Eylül 2023 tarihinde İTÜ Maslak Yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 09:00-18:30 saatleri arasında gerçekleşti.

UNESCO-IPRED kapsamında Cezayir, Şili, Mısır, El Salvador, Endonezya, Kazakistan, Meksika, Peru, Romanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Amerika, Çin ve Türkiye’den katılımcılar yer aldı. Konferansta, deprem bölgesinde farklı alanlarda çalışmalar yapan, ülkemiz bilim insanlarının yanı sıra İngiltere, Japonya ve Şili’den gelen uzmanlar sunumlarını gerçekleştirdiler.