Haberler Banner

Haberler

Tarih: 15 Ocak 2024

Stephen Zweig’in “Satranç” İsimli Öyküsü Drama ile Buluştu.

İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nazım Sarıkaya tarafından düzenlenen “Öyküler Canlanıyor” etkinliğİ gerçekleşti.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü TOBB Fen Lisesi öncülüğü ile İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nazım Sarıkaya tarafından düzenlenen “Öyküler Canlanıyor” etkinliği; 10 Ocak tarihinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte Stephen Zweig’in “Satranç” isimli öyküsü drama ile buluştu.

Etkinlikte; kitap içerisinde yer alan sahnelerin çeşitli canlandırmaları yapılarak, öğrencilerde okuma alışkanlıklarının pekiştirilmesi hedeflenmiş ve empatinin önemine vurgu yapılmıştır.

Edebiyatın hayatın içinde önemli bir yer teşkil ettiğinin drama yoluyla anlatıldığı ve canlandırmalar ile eğlenceli anlar yaşanan etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk’ün Dr. Öğr. Üyesi Nazım Sarıkaya’ya plaket takdimi ile tamamlandı.