Tangible Memories / Kapalıçarşı: İstanbul Beykent Üniversitesi'nden Kapalıçarşı’da Tematik Rotalar Üzerine bir Tasarım Projesi
Haberler Banner

Haberler

Tarih: 03 Temmuz 2024

Tangible Memories / Kapalıçarşı: İstanbul Beykent Üniversitesi'nden Kapalıçarşı’da Tematik Rotalar Üzerine bir Tasarım Projesi

İstanbul Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün, Kapalıçarşı’nın dokusunu ve atmosferini duyular üzerinden tasarıma döken “Tangible Memories: Kapalıçarşı” isimli sergisi, 24 Mayıs – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ETMK İstanbul Şubesinin İstanbul Tasarım Müzesi 47 numaralı dükkanında sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, Kapalıçarşı'nın eşsiz dokusunu ve atmosferini duyular üzerinden analiz eden ve bu bulguları anı objesi tasarımına dönüştüren bir proje gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Meltem Maralcan Gülmen ve Öğr. Gör. Merve Aydın tarafından yürütülen ve Arş. Gör. Damla Tuğrul ile Arş. Gör. Kübra Bilge Erdem tarafından desteklenen proje, Endüstriyel Tasarım Stüdyosu V dersi kapsamında 2022-2023 ve 2023-2024 Güz dönemlerinde yapılan çalışmalarla yürütüldü.

Proje kapsamında, Kapalıçarşı'daki gündelik deneyimler farklı bir bakış açısıyla incelenmiş, somutlaştırılarak hikayesi ve rotası olan anı eşyası tasarımlarına dönüştürüldü. Proje sürecinde gerçekleştirilen Kapalıçarşı gezileri ve etütlerinde İstanbul Fatih Belediyesi destek oldu.

24 Mayıs 2024'te açılışı gerçekleştirilen sergiyi ETMK İstanbul Şubesinin İstanbul Tasarım Müzesi 47 numaralı dükkanında 31 Mayıs'a kadar ziyaret edebilirsiniz.