“Avrupa'nın Toplumsal Güvenlik Yaklaşımı ve Türkiye'ye Etkileri” Paneli İstanbul Beykent Üniversitesi Hadımköy Yerleşkesinde Gerçekleşti
Haberler Banner

Haberler

Tarih: 10 Temmuz 2024

“Avrupa'nın Toplumsal Güvenlik Yaklaşımı ve Türkiye'ye Etkileri” Paneli İstanbul Beykent Üniversitesi Hadımköy Yerleşkesinde Gerçekleşti

13 Mayıs Pazartesi günü, İstanbul Beykent Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUAB) tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerini de eksenine alan bir panel gerçekleştirildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyesi ve BUAB Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karahöyük moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Prof. Dr. Levent Ürer, “Avrupa’da Yükselen Milliyetçilik ve Türkiye’ye Etkileri” sunumuyla katılım sağlarken, Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer, “Türkiye'de Avrupa Algısı ve Avrupa'da Türkiye Tartışmaları” sunumuyla, Dr. Öğr. Üyesi Alihan Limoncuoğlu ise “AB Karşıtı Siyasî Hareketler” sunumuyla katkı sağladı.

Katılımcı öğretim üyeleri, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişki üzerinde bazı değerlendirmeler sunarken; Avrupa Birliği’nin geleceğine ve Avrupa Birliği içindeki tartışmalara ilişkin analizlerini de paylaştılar.

Panele, çok sayıda akademisyenin yanı sıra farklı bölümlerden birçok öğrenci de dinleyici olarak katıldı.