“İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası Başarı"
Haberler Banner

Haberler

Tarih: 12 Temmuz 2024

“İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrencisinden Uluslararası Başarı"

İstanbul Beykent Üniversitesi Sanatta Yeterlik (Doktora) Programı Sinema TV bölümü öğrencisi Öymen Ulusoy’un yönetmenliğini üstlendiği film uluslararası film festivallerinde büyük ilgi gördü.

Yönetmen koltuğunda Öymen Ulusoy’un oturduğu Bertan Özer’in ise görüntü yönetmenliğini üstlendiği "Sığınak" filmi, Gazze'de yaşayan Filistinli bir ailenin savaş sırasında evlerinin altındaki sığınakta geçirdikleri 8 günü anlatıyor. Filmde, Mine Doğan, İlker Sami Güler, Zeynep Akyol, Harun Esen, Ali Çoban ve Süleyman Karakaya yer aldığı "Sığınak" filmi, Nar Film Festivalinde En İyi Yönetmen Yarı Finalist ve En İyi Kadın Oyuncu Finalisti oldu.

International İstanbul Short Film & The Writer's Journey Festivalinde En İyi Ana Tema Ödülünü, Anatolian International Film Festival'de En İyi Türk Yönetmen Ödülünü ve International Post Cinema Film Festivalinde Onur Ödülünü kazanarak sonrasında da Nazra International Film Festivalinde resmi seçkiye girdi.

Yönetmen Öymen Ulusoy, "Dünya, Gazze’de sivillerin vurulması meselesinde üç maymunu oynamaya devam ederken bağımsız bir yönetmen olarak Gazze’deki insanlık dramına sessiz kalamazdım. Tolstoy’un dediği gibi: 'Bir insan acı duyarsa canlıdır. Başkasının acısını duyarsa insandır.'" diyerek filmin mesajını vurguladı. Sözlerine şu şekilde devam eden Ulusoy, İstanbul Beykent Üniversitesi öğrencisi olarak, hocalarım Prof. Dr. Oğuz Makal, Prof. Burak Buyan, Prof. Bülent Vardar ve Doç. Dr. Yüce Sayılgan'a teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.