TÖMER
Tarih: 01 Ekim 2020

Açılış Töreni ile 2020-2021 Akademik Yılına ''Merhaba''

Üniversitemiz, online olarak gerçekleştirilen Açılış Töreni ile 2020-2021 Akademik Yılına ''Merhaba'' dedi.

Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Adem Çelik Konferans Salonundan online olarak gerçekleştirilen Akademik Yıl Açılış Töreni 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 10.00'da başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Ferman’ın Akademik Yıl Açış Konuşmasını gerçekleştirdiği törende, Açış Dersini ise, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Polat Eyigün verdi.

Prof. Dr. Ferman, törende yaptığı açılış konuşmasında uzaktan eğitim sistemimiz hakkında bilgi verdi.

Çalışmalara geçtiğimiz bahar döneminde başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ferman, “Geçtiğimiz dönem ilk 5 hafta normal olarak bahar döneminde derslerimizi sürdürdük. Ülkemizdeki 207 üniversite arasından, uzaktan eğitimi en yetkin şekilde gerçekleştiren 6 üniversiten biri olduk. Yükseköğretim Kalite Kurulunun bununla ilgili yapacağı ölçmelerde, esas alacağı ölçme aracını geliştirmesi konusunda referans ve fikirlerine başvurduğu 6 üniversiteden biriyiz. Bu dönemde 3 bin 851 ders açıyoruz. Komşumuz bazı yerleşkeleri düşündüğümüzde 5-10 katı gibi olağanüstü büyüklüklerden bahsediyoruz” dedi.

''BİR ÖĞRETİM ELEMANINA 25 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR''

Öğretim elemanı sayısının bine yaklaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Ferman, “Bine yaklaşan öğretim elemanımızla öğrenci başına öğretim elemanı sayımızı 25’e indirdik. Bir öğretim elemanına 25 öğrenci düşüyor. Bu Amerika’da bile nadiren görülen bir avantaj ve özellik. Yarın durum müsaitleştiğinde hemen sınıflara girmeye de hazırız. Daha evvel genel akademik kurullarımızda konuşulduğu üzere aslında öğretim üyelerimizin daha çok fedakârlık göstereceği bir döneme girdik. Uzaktan eğitimi yapmış olmak için değil gerçekten bu kulvarda uluslararası standartların gösterdiği bütün askeri koşulların da ötesinde Beykent farkıyla daha iyiyi yapmanın kararlılığı, iradesi ve hazırlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Murat Ferman sözlerine şöyle devam etti;

“Öncelikle uygulamalı derslerimizi iptal etmediğimizi, ertelediğimizi hatırlatmak isterim. Esasen Covid-19 olağanüstü konjonktüründe dokuz ayı geride bıraktık. Dünya ve Türkiye olarak gelişmelerden oldukça ders çıkardık. Ona göre de vaziyet etmenin hal ve çarelerini sürekli araştırıyoruz. Bu belirsizlik dönemi için gerekli hazırlıkları haftalar öncesinden başlattık. Benimsediğimiz sistem hibrit eğitim sistemidir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında okulumuzda hibrit eğitimi uygulamak istediğimizi gerekli kurumlara bildirmiştir. Fakat bulaşın geldiği nokta Sağlık Bakanlığının YÖK kanalıyla bize bildirdiği durumlar ve YÖK’ün bu konudaki kararı tüm üniversitelerde olduğu gibi bizde de an itibariyle online eğitimi ön plana çıkarıyor”

YENİ ÖĞRENCİLERE MESAJ

Konuşmasında, 2020-2021 Akademik Yıl itibarıyla Beykent Üniversitesine katılan öğrencilere seslenen Ferman, “Talebe öğrenmeyi talep edendir. Siz kapıyı çalın elbet açılacaktır. Online derslere gerçekten bir şeyler öğrenmek için katkı sağlayarak katılın. Teknolojinin getirdiği yeni imkânlardan sonuna kadar yararlanarak bu dönemi geçirmenizi rica ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Törende, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Gider ve Beykent Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Burak Kadir Aykul’un konuşmalarının ardından açış dersi gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Polat Eyigün'ün, verdiği “Covid-19: Merak Ettiklerimiz” konulu açış dersinin ardından 2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde Fakülte ve Yüksekokullarımıza birincilikle yerleşen öğrencilere ödül verildi.

Açış dersi ve ödülleri dağıtılmasının ardından, öğrencilerimizin online olarak katılım gösterdiği Akademik Yıl Açılışında, yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için oryantasyon eğitimi de yer aldı.

Oryantasyonda, akademik ve idari birimler, çalışmalarına dair öğrencilerimizi bilgilendirdi. 

AÇILIŞ TÖRENİ